Page content

Vakantiehuisje of hotel?

Vakantiehuisje of hotel?

Wat gaat het worden? Een vakantiehuisje of hotel? Als je er een weekendje op uit wilt of een midweek je zinnen wilt verzetten dan is België een goede optie. Je bent er zo, maar je bent toch in een heel ander land waardoor je toch een echt vakantiegevoel hebt. Maar, kies je voor een hotel of voor een vakantiehuisje? Wij zetten de voordelen van beiden voor je op een rijtje.

Voordelen vakantiehuisje in België

Vakantiehuisjes hebben allerlei voordelen ten opzichte van hotels. Zo kan met een groep een vakantiehuisjes voordeliger zijn in België dan een hotel. Maar je hebt ook meer vrijheid, omdat je zelf kunt koken en ook geen last hebt van onverwachte schoonmakers in de ochtend. Benieuwd naar alle voordelen? Je vindt ze hieronder.

1. Je kan met z’n allen in een huisje

Als je een trip maakt met het gezin is een vakantiehuisje ideaal. Vaak kan je een vakantiehuisje boeken waar je met z’n allen in kunt. Wel zo gezellig.

2. Kinderen hebben de ruimte

In een vakantiepark heb je bijna geen omkijken naar je kinderen. Ze hebben genoeg ruimte om rond te rennen, te spelen en vaak worden er ook activiteiten voor kinderen georganiseerd.

3. Er is een zwembad

Bij de meeste vakantieparken is er een zwembad aanwezig. Heerlijk lekker zwemmen en van de glijbaan afgaan dus.

4. Doorgaans in een natuurrijke omgeving

Vakantieparken liggen vaak een beetje buiten de stad, in een natuurrijke omgeving. Als je van fietsen en wandelen houdt dan zit je in een vakantiepark prima op je plaats.

5. Je kan zelf koken in je huisje

In een vakantiehuisje heb je een keuken. Je kunt dus zelf bepalen op welke tijden je wilt eten en wat je wilt eten. Daarnaast is zelf koken altijd nog goedkoper dan uit eten gaan.

6. Auto naast je huisje

Als je met de auto bent dan hoef je niet lang te zoeken naar parkeergelegenheid. Je kunt je auto gewoon naast je huisje parkeren.

7. Geen last van andere mensen

Vakantiehuisjes zijn vrijstaande huisjes, waardoor je geen last hebt van rumoerige buren.

Voordelen hotel in België

Waar een vakantiehuisje erg vrij is, word je in een hotel weer meer verzorgd. Bovendien kan juist een hotel goedkoper zijn als je met twee personen reist. Benieuwd naar alle voordelen die hotels hebben ten opzichte van vakantiehuisjes? Je vindt ze hieronder.

1. Je hoeft niet zelf te koken

Je hebt geen keuken in je hotelkamer dus heb je de perfecte smoes om niet zelf te hoeven koken. Eet lekker in het restaurant van het hotel of ga op zoek naar een leuk tentje.

2. Je zit vaak midden in de stad

Je stapt het hotel uit en je zit, als je tenminste een hotel in de stad hebt geboekt, direct midden in de stad. Zo voel je je bijna geen toerist meer.

3. Gezellig mensen om je heen

In een hotel heb je altijd een gezellige drukte om je heen. Je kunt je afzonderen in je hotelkamer, maar als je wilt kan je ook met andere in de lobby of het restaurant gaan zitten.

4. Meestal makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer

Als je in een stadshotel zit dan hoef je hier niet met de auto naar toe. Alle steden in België zijn goed te bereiken met de trein of bus.

5. Alles wordt voor je schoongemaakt

Je hoeft je bed niet op te maken, geen handdoeken te wassen, niet te stofzuigen, niet af te wassen, kortom, je hoeft zelf helemaal niets aan het huishouden te doen.

6. Je kan ontbijt op bed bestellen

In de meeste hotels kan je roomservice bestellen. Wil je je bed nog niet uit maar heb je al wel trek? Met één belletje is het geregeld.

7. Genoeg te doen in de omgeving

In een stad is altijd iets te doen. Bezoek een markt, een musea, ga winkelen, pak een terrasje of bekijk de bezienswaardigheden van de stad.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: