Page content

Thailand, net even anders

Thailand, net even anders

Thailand is druk bezocht: met alle backpackers, groepsreizen en strandzoekers kom je er alle vormen van toerisme tegen. En dat is niet voor niets, want tegen een vriendelijke prijs kun je hier de mooiste reizen maken vol exotische natuur, druk Aziatisch stadsleven, eeuwenoude cultuur, vriendelijke bevolking en kilometer na kilometer wit zandstrand. Maar is er ook plaats voor de reizigers die liever de massa vermijden? Jazeker, gelukkig zijn er nog heel wat plekjes die niet ontdekt zijn door het grote publiek. Hier koop je op de markt geurige specerijen in plaats van namaakhorloges en zie je in de tempels lokale Thai hun religie beleven en niet hordes toeristen die alles op de foto zetten.

Boeddhistische tempels – Sukothai

Wil je graag iets van het eeuwenoude boeddhisme zien in je reis door Thailand, neem dan een koningsstad in je reis op. Ayutthaya ligt voor de hand en is heel makkelijk te bereizen na een bezoek aan de River Kwai. Maar, het is een drukke, warme stad en de tempels liggen verspreid in de stad, omgeven door druk verkeer. Een stuk noordelijker tref je Sukothai. De tempels liggen dicht bij elkaar in een groen park, net buiten de stad. Er liggen verschillende vijvers en het water, de groene omgeving en het luchtige briesje zorgen voor een heel fijne omgeving om op je gemak de historische tempels te bekijken.

Natuur – Khao Yai

De groene omgeving van de River Kwai en de jungle van Khao Sok worden veel bezocht, maar voor wie een nationaal park zoekt waar minder toeristen komen, is Khao Yai een goede keuze. Hoewel het minder bekend is, mag het park minstens zo mooi genoemd worden. Hoge bergen zijn dicht begroeid met woudreuzen en tussen al het groen leven apen, wilde zwijnen, slangen en papegaaien. Er komen zelfs wilde olifanten voor en er zijn beren en tijgers gespot. Een ervaren gids neemt je mee op ontdekkingstocht in het oerwoud en laat je zien waar al het wildlife zich verscholen houdt. Fijne plekke om wat langer te blijven en bijvoorbeeld te lunchen, zijn de vele watervallen die het park kent. Met het geruis van het water op de achtergrond en je voeten in het water, smaakt de pad thai nog lekkerder.

Cultuur – Homestay

Thailand wordt niet voor niets het land van de glimlach genoemd, de bevolking is er zo vriendelijk. De meeste reizigers die op zoek zijn naar een kennismaking met de Thai, maken een trekking vanuit Chiang Mai naar een bergdorp. Wil je echt even geen andere toerist tegen komen, dan kan het ook anders. In het zuiden van Thailand, op de route naar de tropische eilanden ligt een vissersdorpje dat meedoet aan een community project. De bewoners ontvangen graag buitenlandse gasten en laten ze zien hoe hun dagelijks leven eruit ziet: vissen, boten maken, palmbladeren vlechten. Wie wil, mag uiteraard een handje helpen. Je slaapt bij een van de bewoners thuis en communiceert met handen en voeten, want hier is het Engels nog niet doorgedrongen.

Tropisch strand – Ko Naka Yai

Exotische eilanden te over in Thailand, van het toeristische Phuket tot de legendarische maar ook beruchte Full Moon Party’s van Ko Phangan. Wil je onder de palmen liggen zonder zware beats vanuit verschillende strandtenten en zonder jetski’s in het water, dan zijn er ook veel kleine eilandjes met maar een paar resorts. Ko Naka Yai ligt op slechts een half uur varen van het drukke Phuket, maar in dat half uur lijk je in een andere wereld te komen. Een klein resort met bamboehutjes, gelegen tussen de bananenbomen en aan het witte zandstrand. Hier hoor je alleen vogeltjes en het ruisen van de zee, wel zo ontspannen als je op het strand geniet van een Thaise massage. ’s Avonds gaat de elektriciteit uit en wordt het resort verlicht door de vele olielampen.

Deze reisinformatie is geschreven door de reisspecialisten van Thailand online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Met bouwstenen kun je je eigen Thailand rondreis samenstellen, de reisspecialisten achter de bestemming hebben het land zelf bezocht en adviseren je graag.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: