Page content

Sensatie in Brazilië

Sensatie in Brazilië

Of je nu sportliefhebber bent of niet, het zal je niet ontgaan zijn dat er de komende tijd wereldse spektakels plaats hebben in Brazilië. De voorbereidingen voor het WK dit jaar zijn in volle gang, en er wordt gebouwd aan stadiums voor de Olympische Zomerspelen 2016.

Nu is Brazilië toch al een land wat tot de verbeelding spreekt, dus misschien staat je wens om er heen te gaan los van deze gebeurtenissen, maar het kan ook zijn dat alle aandacht net dat ene zetje geeft om het nu allemaal eens zelf te gaan bekijken. Gelukkig maar, want er zijn veel landen in de wereld die de moeite waard zijn, maar Brazilië is uniek in zoveel facetten, het is geweldig om dat toch eens gezien –en vooral beleefd – te hebben.

Waar start je? Rio!
Wij raden aan om de reis te beginnen in Rio de Janeiro. Stel, je vliegtuig landt, je stapt uit en een heerlijke tropische warmte komt je tegemoet. Per airco busje word je vervolgens naar je hotel gebracht, uiteraard in de legendarische wijk Copacabana. Je kunt je nieuwsgierigheid niet bedwingen en als je bent gesettled in je kleine kamer (iets anders is er eigenlijk niet in Copacabana), lonkt het wereldberoemde strand. De golven zijn verrassend ruig en op een mooie dag is het strand vol Cariocas (inwoners van Rio).

En wat een diversiteit! Alle pluimage joggende, volleyballende, fietsende, balletje trappende, snelwandelende en frisbeeënde sportieveling zie je hier. Van jong tot (best wel) oud, van blank tot zwart en van klein tot lang. Dames in mini-kini flirten met gebruinde sixpack-mannen en uit de barretjes op de boulevard klinkt bossa nova muziek; een Braziliaanse jazz-variant, lekker mellow. Geen andere plek op de wereld zet deze sfeer neer. Een exotische, sportieve en overweldigende sfeer.

Als je op het strand met je rug naar de zee gaat staan, zie je wat deze stad nog meer bijzonder maakt; de skyline van Rio de Janeiro bestaat niet alleen uit wolkenkrabbers, de zon schijnt ook op begroeide rotsheuvels die overal in de stad tussen de gebouwen opduiken. De stad is letterlijk om die rotsen heen gebouwd. Via een kabelbaan kun je de in zee gelegen kegelrots Pao de Azucar op en heb je een groots uitzicht op de stad en de baai waaraan Rio ligt. Het Maracana stadium, een van de grootste voetbalstadia ter wereld, waar in 2014 ongetwijfeld weer voetbalgeschiedenis geschreven zal worden, is duidelijk zichtbaar.

Een volledig ander panorama op hetzelfde Rio, heb je vanaf de Corcovado berg waar het grootste Christusbeeld ter wereld staat. Hij heeft zijn armen gespreid, alsof hij zegt: “iedereen is welkom hier”.

Wil je ook naar Rio de Janeiro?
Ga nog voor de drukte van het WK begint. Vanuit Rio de Janeiro kun je verder reizen naar de immense watervallen, de Amazone, Salvador en een tropisch strand naar jouw voorkeur. Reisorganisatie Brazilië online, onderdeel van Riksja Travel, is een landenspecialist die verschillende modules in het land aanbiedt die je aan elkaar kunt koppelen. Brazilië staat dit jaar in de spotlight; hoog tijd om met eigen ogen te zien waarom dit uitbundige land die aandacht verdient.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: