Page content

Reizen met kinderen: doen!

Reizen met kinderen: doen!

Zodra je kinderen hebt, moet je stoppen met het maken van verre reizen? Nee, hoor! Veel (jonge) ouders zijn best een beetje huiverig om te reizen met kinderen, zeker als het om een verre reis gaat en ze zelf al veel reiservaring hebben. Niet nodig, want het is heel goed te doen als je je een beetje aanpast en de reis zo organiseert dat iedereen het naar zijn zin heeft.

Vliegen
Intercontinentale vluchten zijn voor iedereen lang en vermoeiend, en al helemaal voor kleine kinderen. Het helpt al een stuk als iedereen relaxed het toestel instapt, dus neem ruim de tijd om naar de gate te lopen en zorg dat iedereen naar de wc is geweest. Voor de allerkleinsten heeft Schiphol een babylounge waar je in alle rust kunt voeden of je baby even kunt laten slapen. Tijdens de vlucht is het handig om een paar kleine cadeautjes paraat te hebben, waar ze meteen mee kunnen spelen. En het uitpakken is al de helft van het plezier, dus pak de cadeautjes gerust drie keer in, dan houd je ze nog iets langer zoet.

Bestemming
Als je tijdens je reis van plan bent rond te trekken, is het erg handig om met een huurauto op pad te gaan. Westerse landen als Amerika en Canada lenen zich daar goed voor, maar ook Costa Rica of Marokko kun je -veilig- met een auto verkennen. Makkelijk: alle bagage kan in de achterbak en je bepaalt zelf wanneer je stopt voor een wc-bezoek, of juist doorrijdt als je kinderen net liggen te slapen. Maar een auto is geen voorwaarde: in veel landen is het openbaar vervoer prima geregeld en kun je met een mix van (mini)busjes en treinen heel goed uit de voeten. Landen als Thailand, Maleisië en Indonesië zijn ideaal met kinderen, het reizen gaat heel gemakkelijk en de totaal andere cultuur opent een nieuwe wereld voor je kinderen (en voor jezelf!). De locals zijn gek op kinderen en willen je graag met van alles helpen. Houden je kinderen niet van rijst (de Aziatische keuken is echt niet altijd pittig), dan kun je vaak ook Westerse gerechten bestellen. Zoet, exotisch fruit is overal te krijgen, dus ze zullen zeker geen honger lijden.

Tips & Trics
•    Plan de dagen niet te vol en houd rekening met de warmte: drukke activiteiten kun je beter ’s ochtends doen en de middag reserveer je voor het zwembad.
•    Denk aan de veiligheid en neem bescherming mee tegen zon, insecten en uitdroging (zonnebrand, zonnebril, petje, DEET en ORS).
•    Elke nacht van bed wisselen vinden kinderen niet altijd makkelijk. Je eigen reisbedje meenemen is vertrouwd, veilig en schoon. Lichtgewicht tentjes met ingebouwd muskietennet zijn ideaal. Laat je kinderen er thuis al een paar keer in slapen, zodat ze er aan kunnen wennen.
•    Een wegwerpcamera voor je kinderen geeft ze de kans om zelf herinneringen vast te leggen. Leuk om bij thuiskomst jullie reis terug te zien vanuit het perspectief van je kind!
•    Wil je er zeker van zijn dat de hotels kindvriendelijk zijn en dat het vervoer goed is afgestemd en geregeld, schakel dan een reisorganisatie in, die gespecialiseerd is in reizen met kinderen en waar de reisspecialisten spreken uit persoonlijke ervaring, zoals www.riksjakids.nl.

Comment Section

0 reacties op “Reizen met kinderen: doen!

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: