Page content

Ontdek Thailand

Ontdek Thailand

Ontdek Thailand, het land waar veel reizigers voor de eerste keer kennis maken met Azië. Maar het is ook het land waar veel mensen naar terug gaan. Hier vind je namelijk een combinatie van grote (historische) steden, natuur, bergvolkeren, strand en lekker eten. En dat voor een fijn prijsje.

Zowel voor een korte als een lange trip kun je naar het land afreizen. Je vliegt rechtstreeks naar Bangkok, wat ook een voordeel is als je niet veel tijd hebt. Globaal is Thailand in drie delen op te splitsen. Het centrale deel met het bruisende Bangkok, River Kwai en tempelsteden. De natuur in het noorden met de kleurrijke bergvolkeren, olifanten en bamboevlot tochten. En het zuiden van het land met de bekende tropische eilanden.

Met twee weken krijg je al een goede indruk van het land. Combineer Bangkok met verschillende kleinere en rustige eilanden als je op zoek bent naar ontspanning. Wil je ook de natuur gaan ontdekken? Dat kan! Combineer Bangkok dan met de River Kwai en/ of Khao Sok jungle met een bezoek aan een van de eilanden.

Wil je drie weken dan heb je meer keus of je kunt je reis rustiger indelen. Naast Bangkok ga je verder richting het noorden naar Chiang Mai. Onderweg bezoek je de River Kwai en de koningsstad Ayutthaya, waar je ruïnes van chedi’s (tempeltorens) en paleizen vindt. Ga een trekking door de bergen maken en ontmoet de bergvolkeren. Om bij te komen van je natuur- en cultuurbelevenissen, vlieg je naar Ko Samui en vaar je per traditionele jonk naar Ko Phangan voor zon, zee en strand.

Omdat er veel reizigers naar Thailand gaan, schrikt dit de doorgewinterde Azië fan soms af. Zonde, want er zijn manieren om plaatsen te ontdekken waar weinig reizigers komen. Ook zijn er eilanden die nog niet drukbezocht worden. Bijvoorbeeld de eilanden Raya, Yao Kai, Lanta en Hai. Weg van het drukke Phuket en Krabi liggen deze pareltjes van bounty eilanden, elk met een eigen karakter. Van kilometers lange zandstranden tot jungle en vreemd gevormde kalksteenrotsen. En van rustige baaien tot koraalvelden vol gekleurde vissen.

Wist je dat je ook kunt autorijden in Thailand? Meestal wordt het niet aangeraden om tussen de hectiek van de honderden scooters in Azië zelf te gaan rijden, maar in Zuid- Thailand is dit anders. De geasfalteerde wegen, behapbare wegen en airco zorgen ervoor dat het land per auto ontdekken, een fijne manier van reizen is. Ook heb je de vrijheid om zelf te bepalen wanneer je stopt voor een fotomoment of een verfrissende duik. De route van Ko Samui naar Khao Lak is een aanrader. Buiten de toeristische plaatsen om, leer je het leven in kleine dorpen en Thaise stadjes kennen.

Er zijn dus veel plekken die je kunt bezoeken in Thailand en veel van deze plaatsen zijn gemakkelijk te combineren. Daarom keren veel mensen na een eerste reis terug. Vul je de eerste reis met de kleine eilandjes, dan wil je de volgende keer misschien wel de natuur van het noorden gaan ontdekken? Vind je het moeilijk om een keuze te maken, neem dan contact op met een reisorganisatie gespeciliseerd in Thailand, bijvoorbeeld online reisorganisatie Thailand online. Zij zijn er zelf al (meerdere keren) geweest en helpen je met hun ervaringen, graag verder. Met de tips van de specialisten, bouw je met de bouwstenen de rondreis die voldoet aan jouw wensen. Ontdek Thailand op je eigen manier, ga zien wat jij van Thailand wilt zien.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: