Page content

Noord-Vietnam: de mooiste routes om het gebied te verkennen

Noord-Vietnam: de mooiste routes om het gebied te verkennen

Het overgrote deel van de reizen door Noord-Vietnam begint in Hanoi. Dat is niet vreemd, want Hanoi is een sfeervolle stad en iedereen die er ooit geweest is, zal beamen dat het een van de leukste steden in Azië is. Het perfecte startpunt van je reis, dus!

Ontmoet de stammen in Noord-Vietnam

Vanuit Hanoi is Sapa een goede uitvalsbasis. Dit stadje ligt vlakbij de Chinese grens in het noorden. Je vindt er uitgestrekte rijstterrassen in valleien tussen groene bergen en traditionele volken die nog in klederdracht lopen. Hoewel er vanuit Hanoi een dagtrein richting Sapa gaat, vonden wij de nachttrein een beter alternatief; het is niet alleen sneller en goedkoper, maar ook een bijzondere beleving. Oordopjes en een oogmasker zijn wel onontbeerlijk! De trein is een belangrijk vervoermiddel voor zowel toeristen als locals. Het wel en wee van het treinleven is een ervaring op zich.

Deinen op de golven van Halong Bay

Het sprookjesachtige Halong Bay is een van de populairste bestemmingen in Noord-Vietnam. Mensen met goede zeebenen kunnen overnachten aan boord van een jonk. Laat je door de golfslag in slaap wiegen en word wakker met een fenomenaal uitzicht over de kalkstenen rotsen die steil uit zee omhoog rijzen.

Steek je handen uit de mouwen in Ban Lac

Mocht je echter spierpijn hebben van je wandelingen door het bergachtige Sapa of snel last hebt van zeeziekte, is Hanoi wellicht een beter alternatief om na Sapa in alle comfort even bij te tanken, voordat je doorreist naar Ban Lac. Op drie uur van Hanoi ligt dit dorpje tussen de groene heuvels.

Meer in contact met de lokale bevolking kom je niet: hier kun je een dagje meedraaien en de dorpsbewoners een handje helpen met hun dagelijkse werkzaamheden. Wij verbleven in een homestay en werden wakker gekraaid door de hanen op het erf.

Voor ieder wat wils

Of je nu op zoek bent naar de authentieke reisbeleving of liever iets meer comfort wilt, Vietnam online, onderdeel van Riksja Travel, biedt voor ieder wat wils. De reisspecialisten kennen het land op hun duimpje en helpen je jouw ideale reis samen te stellen. Wordt het een overnachting bij een local of toch liever in een comfortabel hotel?

Klik gerust eens door onze categorieën heen: