Page content

Marokko reizen; net even anders dan anders

Marokko reizen; net even anders dan anders

Naar Marokko reizen, het is maar 4 uurtjes vliegen en je komt aan in een totaal andere wereld. Een sprookjeswereld van 1001-nacht. Veel reizigers kennen Marokko van de stad Marrakech en badplaats Agadir. Maar er is wel meer dan dat te ontdekken. Marrakech is niet alleen de stad van het bekende Djema el Fna plein (wat ’s avonds ook zeker een bezoek waard is) met zijn verhalenvertellers en slangenbezweerders. Als je door de wirwar van straatjes loopt word je neus geprikkeld door de torentjes van kleurige kruiden. De Marokkaanse keuken schijnt een van de meest gevarieerde te zijn. Intussen zie je de Marokkaanse tajine ook steeds vaker op de Nederlandse eettafel terug. Leuk is om dieper de souks in te gaan samen met een kok(kin). Zelf ben je al snel verdwaald, maar zij kennen de souks als hun broekzak. Je bestelt je kip en zoekt de beste groente uit. En natuurlijk wordt daarover onderhandelt! Na de boodschappenronde leer je hoe je het moet klaarmaken in een tajine. Wij liepen na de kookcursus meteen weer de souks in op zoek naar een tajine voor thuis.

Het ideale van in Marokko reizen is dat je verschillende manieren hebt om jezelf te vervoeren; bus,  trein, eigen auto en als je wilt ook een auto met chauffeur. Of…per kameel! Als je met je huurauto naar de duinen van de Erg Chebbi woestijn rijdt, bij Merzouga. Het laatste stuk rij je over een onverharde weg. Je ruilt je auto in voor een kameel en wanneer je de eerste duinpan over bent, zie je alleen nog maar zand waardoor je jezelf in ene erg klein voelt. Als een echte bedoeïen slenter je met je kameel door het zand. Neem voor de zekerheid wel een sjaal mee die je om je hoofd heen kan slaan tegen het opwaaiende zand.  Als je in deze woestijn trekt met je kameel dan slaap je vaak in een tentenkamp. Na het eten lekker in het zand liggen en sterren kijken. Omdat hier geen vals licht is, is de hemel ontzettend helder. In de tent staat er een bedje klaar, maar je kan ook je bed naar buiten trekken en letterlijk en figuurlijk wegdromen bij de sterrenhemel.

Wil je tijdens je Marokko reis het echte Marokko leren kennen, neem dan zeker eens contact op met een van de reisspecialisten van Marokko online. Je kunt met de bouwstenen van Marokko online een eigen rondreis samenstellen inclusief kookles van Fatima en een kamelentrekking.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: