Page content

Uitdaging: 4x je grenzen opzoeken in avontuurlijk Zuid-Afrika

Uitdaging: 4x je grenzen opzoeken in avontuurlijk Zuid-Afrika

Je grenzen opzoeken in avontuurlijk Zuid-Afrika. Een reis door Zuid-Afrika kun je zo afwisselend maken als je zelf wilt. Ga met een 4×4 op safari en speur naar leeuwen en giraffes over de uitgestrekte vlaktes. Maak kennis met de traditionele Basotho-stam en zoef op een mountainbike langs druivenranken bij lokale wijnboeren in Stellenbosch.

Zuid-Afrika, het land kent werkelijk geen grenzen. Vier uitdagingen; hoeveel durf jij er aan?

# Safari? Safari!
Aan de rand van het Kruger Park kun je overnachten in een bushlodge tussen de bananenplantages. Terwijl de braai aangaat, geniet je ’s avonds onder de fonkelende sterrenhemel van een Afrikaanse maaltijd. Sta de volgende dag vroeg op voor een game walk en game drive in een open safaritruck. Turend over de uitgestrekte vlaktes spot je groepen antilopen en giraffes. Een jagend luipaard schiet vluchtig voor de jeep langs en in de verte hoor je leeuwen brullen. Avontuur gegarandeerd, dus!

# Lesotho mountain trail
Binnen de landsgrenzen van Zuid-Afrika ligt het koninkrijk Lesotho. Deze plek wordt weinig bezocht door het massatoerisme en je ervaart hier puur Afrika. Maak kennis met de lokale Basotho-stam en galoppeer samen met herders, gewikkeld in dikke dekens, door beboste valleien en over uitgestrekte open vlaktes. Kruip ’s avonds tegen elkaar aan bij het kampvuur en probeer vooral het lokale maïsbrood en zelfgebrouwen bier.

# Kajak zeesafari
Bij een rondreis door Zuid-Afrika denk je misschien niet zo snel aan de marine Big Five. Zonde, want al peddelend in een kajak kun je voor de kust van Hermanus op zoek gaan naar nieuwsgierige zeeleeuwen, pinguïns en dolfijnen. Maar dat niet alleen. Tussen juni en november is de kans groot dat je hier zelfs een walvis spot. Peddel door de kalme baai en speur over het water naar reusachtige vinnen. Zo spannend om ineens een walvis van veertien meter langs je kajak te zien zwemmen!

# Op de fiets tussen de wijnranken
Ben je een echte wijnliefhebber? Dan mag een bezoek aan de wijngaarden in Stellenbosch zeker niet ontbreken aan je reis. Zoef met een gids op de fiets de glooiende heuvels af langs de rijen vol druiven. Onderweg stop je bij wijnranken en wijnhuizen, waar je de kneepjes van het vak leert en je verschillende wijnen kunt proeven. Lunch op het terras van een van de wijnhuizen, zodat je de wijn niet op een lege maag drinkt en geniet van het weidse uitzicht over de boomgaarden. Proost!

Door ontmoetingen, andere culturen en gewoontes verrijk je jezelf en hef je je eigen grenzen op. Zo reizen de reisspecialisten van Zuid-Afrika online, onderdeel van Riksja Travel, het liefst. Zij zijn de uitdaging aangegaan tijdens hun Zuid-Afrikareis. Durf jij op deze manier te reizen?

Klik gerust eens door onze categorieën heen: