Page content

Een afwisselende reis door Zuid-Afrika

Een afwisselende reis door Zuid-Afrika

Als ik aan Afrika denk, denk ik aan stoffige wegen, wilde dieren en een felle zon aan de strakblauwe hemel. Dit kun je in verschillende Afrikaanse landen vinden, denk aan Namibië, Kenia, Tanzania, Zuid-Afrika. Elk land heeft zijn charmes en hoogtepunten. Waarom je dan voor een reis door Zuid-Afrika moet kiezen? Onderstaande tips hebben mij enthousiast gemaakt. Dit houdt niet in dat de andere bestemmingen van de bucket list kunnen worden gehaald.

Het Krugerpark
Als je naar Zuid-Afrika reist mag het Krugerpark niet ontbreken. Dit wildpark is een van de bekendste van Afrika en je zult hier ook niet de enige zijn, maar vanwege de grootte voelt het niet zo massaal. Een paar dagen lang de omgeving afspeuren, op zoek naar de Big Five. Maar ook al vind je ze niet alle vijf, een indrukwekkende tocht met bijzondere dieren is gegarandeerd.

De Tuinroute
De Tuinroute heeft zijn naam te danken aan de groene en gekleurde natuur langs de route. Totaal het tegenovergestelde van het rode zand en de stoffige wegen die je elders in het land vindt. Langs de route ligt Knysna. Vanuit hier kunnen de sportievelingen op de lagune van Knysna peddelen. En heb je nog niet genoeg gehad van dieren spotten, doe dan een walvissenexcursie. Een bijzondere ervaring.

St. Lucia
Voor hét vakantiegevoel moet je hier zijn. Struin ’s avonds door het dorp langs gezellige bars en restaurants. En wie weet kom je onderweg een nijlpaard tegen. Voor de kust van St. Lucia leven nijlpaarden die ’s avonds aan land komen en soms zelfs, op zoek naar eten, het dorp in komen. In de omgeving van St. Lucia kun je een bootsafari doen. En wil je nog meer wildparken zien dan kan dat hier ook. Je hebt hier het Wetland Park en het wildpark Hluhluwe-Imfolozi.

Drakensberg
De natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen. Verschillende wandelroutes voeren je langs de ruige bergen, groene bloemenvelden en indrukwekkende watervallen. Er zijn wandelpaden voor de fanatieke en minder fanatieke wandelaars. Vergeet ook niet de omgeving af te speuren, misschien spot je nog een zwarte adelaar..

Kaapstad
Een van de meest bruisende steden van Zuid-Afrika is Kaapstad. Van hippe stranden tot townships rondom de stad, pinguins op Boulders Beach en Kaap de Goede Hoop. Kaapstad biedt een mix van de Westerse en Derde Wereld. Vanuit de stad neem je de kabelbaan naar de top van de Tafelberg, waar vandaan je een panoramisch uitzicht hebt over de stad. Een heerlijk einde (of begin) van een reis door dit afwisselende land.

Kortom; een land met veel mogelijkheden voor wild spotten, maar ook afwisselende natuur en levendige steden. En dan hebben we nog niet eens over het wijngebied Stellenbosch gehad en de vele andere prachtige bezienswaardigheden in Zuid Afrika. Al met al een prachtige afwisselende reis door Zuid-Afrika.

Wil je tijdens je Zuid-Afrika reis deze afwisseling zelf ervaren, neem dan zeker eens contact op met een van de reisspecialisten van Zuid-Afrika online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Je kunt met de bouwstenen van Zuid-Afrika online een eigen rondreis samenstellen inclusief bovengenoemde plekken.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: