Page content

Echte ontmoetingen in Indonesie

Echte ontmoetingen in Indonesie

Veel reizigers geven aan dat het niet alleen de bestemming is die je reis maakt, maar zeker ook de mensen die je er ontmoet. Echte ontmoetingen en contact, dat maak je wanneer je overnacht bij een lokale familie thuis. Met reisorganisatie Indonesië online slaap je in een homestay, midden in de rijstvelden van Bali, mét eigen gastenverblijf.

Meedraaien met de familie, maar ook je eigen plek op kunnen zoeken. Een ideale combinatie vonden wij. Zodra je het zuiden van Bali achter je laat, vergeet je dat het eiland een behoorlijke strandreputatie heeft opgebouwd. Je rijdt over smalle wegen waar kippen rondscharrelen en je langs de rand gekleurde offertjes ziet liggen om de goden goed te stemmen. Je passeert kleine dorpen omgeven door bananenbomen, en traptempels met daken van verschillende niveaus.

Tenslotte rijd je de bergen in, naar de voet van de vulkaan. Hier ligt het waterpaleis van Tirtagangga, met uitzicht over rijstterrassen waar de ochtendmist voor een mystiek landschap zorgt.

Vanaf het waterpaleis, waar de chauffeur je afzet, trek je de rijstvelden in naar het huis van de familie waar je zal verblijven. Het is een eenvoudig verblijf met alleen koud water, maar de gastvrijheid en het eten dat voor je bereid wordt, maken volgens ons je verblijf onvergetelijk.

Je gastheer geeft je wat tips om zelf door de bloemenzee de rijstvelden in te trekken. De volgende ochtend start je met een traditioneel reinigingsritueel. De vrouwelijke priester
van het dorp leert je een eigen offerbakje maken en vertelt je het verhaal achter de bloemen en het wierook. Bij de offerplaats in het waterpaleis onderga je de ceremonie en keer je zen terug met een bloem in je haar of rijst op je voorhoofd geplakt. Dit is het echte Bali.

Indonesië online, onderdeel van Riksja Travel, biedt een individueel reisprogramma aan met kleinschalige accommodaties en authentieke excursies. Op deze manier ontdek je het land net even anders dan anders. Reisspecialisten die zelf veel gereisd hebben naar Indonesië, helpen je graag bij het samenstellen van je reis op basis van bouwstenen.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: