Page content

Drie keer ongerepte stranden in Thailand

Drie keer ongerepte stranden in Thailand

Ontspannen wieg je heen en weer in je hangmat, opgeknoopt tussen twee palmbomen. Je neemt een slokje van je verse fruitshake en in de verte zie je de helderblauwe zee glinsteren in het zonlicht. Het duurt niet lang voor je in slaap valt met het geluid van de ruisende zee op de achtergrond. Vermijd je liever de vele toeristische strandbestemmingen vol hordes beschonken toeristen en opdringerige verkopers om te kunnen genieten van de rust? Wij hebben een paar stranden in Thailand gevonden waar je nog het echte Robinsongevoel kunt ervaren.

Stranden in Thailand

Ko Ngai
Het zuidelijke eilandje Ko Ngai bereik je met een vlucht vanaf Bangkok naar Trang. Eenmaal aangekomen op dit idyllische eiland zul je al snel merken dat je hier een van de weinigen bent. De Trang Archipel telt zo’n 50 piepkleine eilandjes en op Ko Ngai vind je slechts een handjevol hotels. Geleidelijk aan loopt het witte strand af in zee (ideaal als je met kinderen reist), tot het rif plots naar beneden stort. Ontdek snorkelend de kleurrijke onderwaterwereld en flipper tussen de tropische vissen door. Na een lome stranddag kun je aanschuiven op het terras bij een van de restaurants op het strand. Terwijl het zand tussen onze tenen kriebelde genoten we onder de heldere sterrenhemel van versgevangen vis en een verfrissende cocktail.

Ko Raya
Duik- en snorkelfanaten kunnen hun hart ophalen op het eiland Ko Raya. Je vindt hier vlak voor de kust namelijk het mooiste koraalrif van de regio. Vanaf Phuket vaar je met een speedboat naar het eiland waar je kunt overnachten in een van de drie resorts die het eiland telt. Wandel vanaf het kiezelstrand aan de andere kant van het eiland slechts twee meter de zee in en je spot de eerste tropische vissen al. Wanneer je een stukje verder zwemt spreiden de kleurrijke koraalbedden zich onder je uit. De exotische vissen en felle kleuren houden je hier uren zoet. Wil je op dit eiland liever relaxen? Plof dan neer in het warme zand bij de geïmproviseerde pier en laat de zonnestralen op je inwerken. Een heerlijk moment om je boek uit te lezen.

Khanom
Voor de zuidoostkust van Thailand liggen de eilanden Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao, inmiddels ontdekt door het grote toerisme en backpackers die hier speciaal naar toe komen voor de full moon-, half moon- en black moon party’s. Waarom zou je perse naar een van deze eilanden gaan wanneer de kust van het vasteland dezelfde azuurblauwe zee, maar ongereptere stranden heeft? De stranden van het vissersplaatsje Khanom zijn poederwit en goed onderhouden. Wandel je langs de kust, dan bereik je vanzelf de ruigere stukken waar het strand bezaaid is met kokosnoten en aangespoeld wrakhout. Starend naar de oneindige horizon zie je lokale vissersbootjes voorbij tuffen, onderweg naar de haven met de dagvangst. Tip; maak vanuit Khanom een tochtje met een traditionele longtailboot. Onderweg spotten wij wilde roze dolfijnen die rond ons bootje uit het water sprongen!

Bezoek een van deze ongerepte stranden tijdens een individuele rondreis met Thailand online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Kleinschalige accommodaties en een mooie mix van hoogtepunten en onontdekte plekjes maken jouw reis uniek. Reisspecialisten, die het land goed kennen, adviseren je graag uit eigen ervaring.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: