Page content

De mooiste stranden in de Verenigde Staten

De mooiste stranden in de Verenigde Staten

Wie aan een vakantie naar Amerika denkt, denkt al gauw aan grote steden of indrukwekkende natuurgebieden. Maar naast grote steden als San Francisco, New York of Chicago en nationale parken als de Grand Canyon, Yellowstone national park of de Everglades kun je in Amerika ook prima een strandvakantie houden. De mooiste stranden hebben wij vandaag voor je op een rij gezet.

1. Stranden in Hawaii
Met stip op nummer een staan toch wel de stranden in Hawaii. Een vakantie naar Hawaii begint veelal in Honolulu. Dichtbij deze hoofdstad vind je het snorkelparadijs Hanauma Bay. In deze baai zul je vele vissen zien, maar ook schildpadden en kleurrijk koraal. Ook vind je rondom Oahu monsterwaves, waar de beste surfers hun kunsten laten zien. Naast de stranden rondom Honolulu worden Lanikai Beach, Wailea Beach en Poipu Beach als een van de mooiste beschouwd.

2. Santa Monica & Venice Beach
Santa Monica en Venice Beach zijn beide delen van Los Angeles. Deze stadjes vind je dan ook naast elkaar en op een zomerse dag kun je leuk van Santa Monica naar Venica Beach lopen. Beeldkenmerk van Santa Monica is toch wel de pier waarop je in leuke kermisattracties kunt, maar op het strand wordt ook volop gebruik gemaakt van sportapparaten. Zo vind je er ringen, touwen en tal van andere sportapparatuur. Venice Beach wordt met name gekenmerkt door kunst. Je vindt er vele kraampjes waar mensen hun eigen gemaakte schilderijen verkopen en er zijn vele alternatief uitziende restaurantjes, winkels en barretjes te vinden. Naast Santa Monica is ook Laguna Beach een van de populaire plaatsen aan de kust van Californië in West Amerika.

3. Stranden in Florida
Ben je op zoek naar hagelwitte stranden en een felblauwe zee? Dan moet je naar Florida gaan. Bij Florida kun je heerlijk luieren op uitgestrekte stranden en dankzij het subtropische klimaat dat je er vindt is het er eigenlijk altijd aangenaam warm. Florida wordt ook wel de sunshine state genoemd en je vindt deze bestemming in het zuid van Amerika aan de oost kust. De mooiste stranden in Florida heten Siesta Key, Pensacola Beach en Tierra Verde.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: