Page content

De hoogtepunten van Peru

De hoogtepunten van Peru

Een reis naar Peru is een reis naar Inca oudheden en steden uit de Spaans koloniale tijd, maar (voor veel reizigers ook) het continue overrompeld worden door de spectaculaire natuur. Het ene moment kijk je uit over besneeuwde Andes bergtoppen, het andere moment sta je bij het hooggelegen Titicaca meer (op 3.820 meter hoogte!) en een paar dagen later zie je grazende lama’s op uitgestrekte hoogvlaktes.

Plan je een reis naar Peru dan heb je onwijs veel mogelijkheden. En niet alleen in Peru. Combineer je je reis met Bolivia? Of zelfs met Chili of Ecuador? Realiseer je ook goed dat Peru zelf al genoeg te bieden heeft. Wij zetten daarom onze favoriete Peru plekken op een rij:

Colca Canyon
Dieper dan de Grand Canyon in Amerika en één van de weinige plekken in de wereld waar het zien van condors zo groot is. De kloof ligt op circa 5 uur rijden van Araquipa en je stijgt flink de hoogte in (tot 4910 meter). Het zien van de condors maakt alles meer dan waard. Overnacht in de buurt gelegen dorpjes, zoals Chivay, en bezoek de kloof in de ochtend. Onderweg lopen koeien, ezels, schapen op de weg en in de dorpen zie je inwoners in traditionele kledij. Cruz del Condor (het diepste punt van Colca Canyon) is het hoogtepunt: hier leven honderden condors. Ben jij een geluksvogel: dan vliegen de condors in de ochtend uit de kloof omhoog.

Araquipa
Wil je naar Colca Canyon, dan kom je uit Araquipa, maar buiten de handige verbinding vinden wij ook Araquipa leuk om de relaxte sfeer.  Op 2.300 meter hoogte, maar met aangename temperaturen tussen de 20 – 25 graden en na Lima de grootste stad van Peru. Het hoogtepunt van Araquipa is het klooster van Santa Catalina (omgeven door 3 vulkanen), pak een taxi want deze zijn relatief niet duur. In de overgebleven tijd kun je in Araquipa slenteren door het centrum langs de oude kathedralen of bijzonder: bezoek het museum Santuarios met de bevroren mummie (het meisje dat 500 jaar geofferd werd aan een vulkaan vlakbij).

Titicaca meer
Ja, het is toeristisch… maar heb je Peru echt gezien als je het Titicaca meer overslaat? Het hoogst bevaarbare meer ter wereld op 3.820 meter willen veel reizigers niet overslaan. Jammer is wel dat veel aanbieders een dagtocht aanbieden met exact dezelfde route, waardoor je veel reizigers onderweg tegenkomt. Gelukkig zijn er, als je het zoekt bij een ervaren Peru specialist, ook tours waarbij je de andere reizigers ontloopt en je daardoor de plek minder toeristisch ervaart. Een goed alternatief.

Cusco
Honderden jaren geleden was Cusco het centrum van het Inca rijk, nu het culturele centrum van Zuid-Amerika. Bijzonder aan Cusco vinden wij de combinatie tussen oude Inca invloeden en de koloniale sfeer. Zo heb je kerken gebouwd met Inca stenen, maar wel koloniaal aandoen. Cusco is meer dan een bezoek waard, en is niet alleen een ideale uitvalsbasis voor een trekking naar Machu Picchu. Plaza de Armas vormt het middelpunt van de stad, en wordt door velen het mooiste plein van Peru genoemd. Met het pangefluit van muzikanten op de achtergrond voel je je echt op reis in Peru.

Machu Picchu
Zonder twijfel is een bezoek (inclusief trekking) het hoogtepunt van je Peru reis. Terwijl je steeds dichterbij de oude Inca stad komt, tel je af hoe ver het nog is… totdat je deze mysterieuze stad uit de mist ziet opdoemen. Let wel, er mogen maar 500 trekkers per dag een tocht naar de Inca stad maken dus plan je reis op tijd. Heb je een goede conditie dan kun je in 4 dagen naar Machu Picchu, maar schrik je hier toch vanaf dan zijn er ook prima alternatieve trekkings in minder dagen tijd.

Wil jij ook naar Peru en je reis van te voren vastleggen? Kijk dan eens bij reisorganisatie Peru online, onderdeel van Riksja Travel. Achter de bestemming werken ervaren reisspecialisten die het land goed kennen en je goed kunnen adviseren over de mogelijkheden.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: