Page content

Costa Rica, reis voor de natuur

Costa Rica, reis voor de natuur

Costa Rica is een land waar je naar toe gaat voor de natuur. Wil je dieren spotten, jungle tochten maken, vulkanen zien en neerploffen op tropische stranden, dan zit je in Costa Rica helemaal goed. Ben je ook opzoek naar wat cultuur tijdens je reis, dan is het leuk om het groene Costa Rica te combineren met buurlanden Panama of Nicaragua.

Een rondje door Costa Rica

Heb je ongeveer twee en een halve week vakantie, dan heb je genoeg tijd om een rondreis te maken langs de highlights van Costa Rica, waarbij je een goed beeld krijgt van het land en de natuur. Omdat het land niet zo groot is, kun je in korte tijd veel zien. De meeste vluchten komen aan in hoofdstad San Jose, waar genoeg hebt aan twee nachten. Hierna kun je door reizen naar het nationale park Tortuguero. Dit is de plaats waar de groene zeeschildpadden aan land komen om eieren te leggen. Verder is er genoeg tijd om de Arenal vulkaan te bezoeken, even te ontspannen in een warmwaterbron en te wandelen door de nevelwouden van Monteverde. Tussendoor kun je ook nog naar het nationale park Caño Negro – de habitat van verschillende soorten vogels – of naar Rincon de la Vieja, waar je indrukwekkende zwavelmeren en borrelende modderpoelen aantreft. Om bij te komen van alle opgedane indrukken kun je de reis afsluiten aan de stranden van de Pacifische kust.

Costa Rica combineren met het inheemse Panama

Door de ongekende diversiteit aan flora en fauna is Costa Rica in de loop van de jaren een erg populaire vakantie bestemming geworden. Daarom is het een toevoeging op je reis om Costa Rica te combineren met het nog wat minder toeristische buurland Panama. In Panama kun je inheemse gemeenschappen bezoeken, zoals de Kuna indianen die op de San Blas eilanden wonen en de Embera indianen, voor wat meer cultuur tijdens je reis. Ook is het bekende Panama kanaal een bezoekje waard. De vluchten van de KLM vliegen via Panama naar Costa Rica, waardoor een tussenstop in Panama goed mogelijk is. Om deze combinatie te doen is het aan te raden om ongeveer drie weken op reis te gaan.

Costa Rica combineren met het koloniale Nicaragua

Als je van kleurrijke koloniale steden en gezellige terrasjes houdt, dan is het leuk om een stukje Nicaragua toe te voegen aan je reis door Costa Rica. Vanuit het noorden kun je de grens over met Nicaragua. Interessante plekken om hier te bezoeken zijn de koloniale steden Granada en Leon, waar je het bekijken van antieke gebouwen en slenteren door kleurrijke staartjes kunt combineren met een loom uurtje op een terras. Verder is het zoetwatereiland Ometepe een bezoekje waard. Ook voor deze combinatie is het het beste om ongeveer drie weken de tijd te hebben.

Wil je ook een rondreis maken door het groene Costa Rica? Eventueel in combinatie met Panama of Nicaragua? Kijk dan op de website van Costa Rica online, onderdeel van Riksja Travel. Met de bouwstenen van Costa Rica online, kun je de reis samenstellen die het beste bij jou past.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: