Page content

6 ongewone, maar niet te missen reisbestemmingen

6 ongewone, maar niet te missen reisbestemmingen

Je wilt op reis, maar je wil niet naar die plekken gaan waar iedereen al is geweest. Herken je deze vraag? Dan is dit artikel vast interessant voor je. We hebben 6 unieke reisbestemmingen uitgekozen, waar je echt fantastische ervaringen kan opdoen!

1. IJsland

Het zal je waarschijnlijk vreemd in de oren klinken, IJsland bezoeken in de zomer. Maar het land is echt adembenemend! Ondanks dat het land een kleine 400.000 inwoners heeft is er hier zoveel te doen! Het is een vulkanisch eiland en daardoor is het terrein ruig, maar echt waanzinnig mooi. Je vind er geisers, prachtige watervallen en natuurlijke hot springs! Beklim een gletsjer of ga Orka’s spotten in de oceaan. Daarnaast is het erg bijzonder dat het in de zomer vrijwel de gehele tijd licht is. Daarnaast is Reykjavik, de hoofdstad, een verrassend hippe stad. Je kan er leuk shoppen voor de voor IJsland typische design producten en ook uitgaan is er erg leuk. In de zomer valt de kou ook nog eens erg mee. Echt een aanrader dus!

2. Namibië


Het populaire Zuid-Afrika kent ook nog een minder bekend ‘broertje’. Namibië, dat aan de Noord-westelijke kant van Zuid-Afrika grenst heeft een gigantisch aanbod aan beeldschone natuur. In de Kalahari woestijn tref je werkelijk gigantische zandduinen aan. Ze zijn zelfs zo groot dat je naar beneden kan ‘sandboarden’. De duinen hebben schitterende vormen en zijn een waar natuurfenomeen. Verder is het Etosha National Park ook een bestemming die je moet bezoeken als je een leeuw, neushoorn of olifant wil spotten! In Namibië ben je echt in Afrika en het is veel minder druk en bevolkt dan Zuid-Afrika. Als je de kans krijgt hier heen te gaan, moet je die kans zeker pakken.

3. De Cook eilanden


Paradijs? De Cook eilanden komen daar wel heel dichtbij! Het is een heel eind reizen en zeker niet goedkoop, maar als je er eenmaal bent is het dat allemaal waard. De Cook eilanden bestaan uit 15 grotere eilanden die weer zijn opgedeeld in twee groepen: de Noordelijke en Zuidelijke Cook eilanden, waarbij vooral de Noordelijke eilanden een prachtig koraalrif hebben. Witte stranden en azuurblauwe zee zijn hier meer regel dan uitzondering. Officieel zijn de inwoners van de Cook eilanden Nieuw-Zeelanders, maar de Maori zijn de traditionele inwoners van de eilandstaat. Heb je tijd en geld om hier tijdelijk heen te verkassen? Dan zeggen wij volmondig: doen! Kortingen op vliegtickets en reizen kunnen je al een heel eind op weg helpen.>

4. Israël

2
Ondanks de politieke situatie van dit land is er ook ruimte voor heel veel culturele en natuurlijke schoonheid. Dat het land verscheurd wordt door een ellenlang conflict is te zien. Echter, dat neemt niet weg dat dit land toch een plaatsje in de lijst verdient. In Israël zal je je verbazen dat je veel cultuurschatten die je kan vinden. Bezoek bijvoorbeeld één van de vele Arabische dorpjes of een Joodse kibbutz. In het Noorden vind je het mysterieuze Meer van Tiberias, terwijl je in het Zuidelijke tipje van het land kan zonnen in de populaire badplaats Eilat. Jeruzalem en Haifa zijn beiden prachtsteden met heel veel leuke marktjes en je kan er geweldig eten. Bezoek zeker de dode zee of de Golan hoogvlakte en laat je inspireren door de geweldige geschiedenis van het land.

5. Zuid-Korea


Dit land brengt je echt in een cultuurshock! Op positieve wijze dan. Zuid-Korea is echt een heel bijzonder land. Je kan hier genieten van wereldstad Seoul, maar daarbuiten is er veel cultuur te snuiven en natuur te ontdekken. De in bloei staande kersenboom heb je vast wel eens gezien. In Korea ziet het er in het voorjaar daarom prachtig uit en ook in het  najaar stuit je op de meest kleurrijke taferelen. Echter, welk seizoen het ook is; vergeet vooral niet de verscheidene tempels en paleizen te bezoeken. De vaak eeuwenoude vestigingen zijn super mooi en hebben een interessante geschiedenis.

6. Panama


Het Latijns-Amerikaanse Panama heeft een bijzondere geschiedenis. Economisch is Panama natuurlijk erg belangrijk voor de wereld geweest met haar Panama-kanaal. Daardoor is het land erg internationaal en multicultureel geworden en biedt het relatief kleine land erg veel variatie. De boulevard van Panama City is spectaculair en met het heerlijke constante klimaat lig jij geregeld op het strand. Daarentegen loopt er ook een lange bergkam door het land, met de Volcán Barú (ja, ja een oude vulkaan) als hoogste punt op 3.474 meter.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: